Dutch Classics 11 Materieel 1946 ELD4

Kies uw versie / Choose your edition

Materieel 1946 van de Nederlandse Spoorwegen werd gebouwd in een serie tweewagentreinstellen en een serie vierwagentreinstellen. In deze uitbreiding vindt u de vierwagentreinstellen van Materieel 1946. In het grote voorbeeld is helaas geen enkel exemplaar van de vierwagentreinstellen van Mat'46 bewaard gebleven, in DTG Train Simulator kunt u dit treinsteltype - dat aan het einde van zijn inzetperiode technisch 'op' was - weer op de baan laten verschijnen. Materieel 1946 was na de Tweede Wereldoorlog het eerste nieuwe type stroomlijnmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen. Met de prachtige gestroomlijnde ronde neus had het een karakteristieke en zeer herkenbare verschijning. Het materieel was een vervolg op eerdere materieelseries uit 1936 en 1940 en heeft tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in Nederland rondgereden.

Dutch Classics 10 Materieel 1946 ELD2

Kies uw versie / Choose your edition

Met deze add on gaan we wat verder terug in de tijd. Materieel 1946 was na de Tweede Wereldoorlog het eerste nieuwe type stroomlijnmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen. Met de prachtige gestroomlijnde ronde neus had het een karakteristieke en zeer herkenbare verschijning. Het materieel was een vervolg op eerdere materieelseries uit 1936 en 1940 en heeft tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw in Nederland rondgereden. In deze add on vindt u de twee wagen treinstellen van dit materieeltype.

Dutch Classics 9 Rijtuigen Plan E

Kies uw versie / Choose your edition

In deze uitbreiding voor Train Simulator vindt u de rijtuigserie Plan E. Deze rijtuigserie vormde een belangrijk deel van het getrokken personenmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen in de tweede helft van de twintigste eeuw. Van het materieel Plan E is in Dutch Classics 9 de serie 2e klasse, latere 1e klasse rijtuigen (A), de serie 3e klasse, latere 2e klasse rijtuigen (B) en de verbouwde B serie met kleine eerste klasse afdeling (AB) vormgegeven. Bij de eerste twee series zijn zowel de klassieke uitvoering als de gemoderniseerde uitvoering beschikbaar in een aantal sub varianten. Tevens zijn de A en B rijtuigen in uitleveringstoestand nagebouwd - dus compleet nieuw in de verf, zoals ze uit de fabriek rolden. Van de laatste uitvoering van deze rijtuigen is een geweatherde versie vormgegeven die laat zien hoe weer en wind hun sporen achterlieten op de wagons.

Dutch Classics 8 Materieel 1954 Deel II/Materieel 1957 Benelux

 

Kies uw versie / Choose your edition

In dit pakket vindt u het tweede deel van de materieelserie Mat '54, ook wel de ´Hondekop´ genoemd, die wij in hoog detail hebben vormgegeven voor Train Simulator. U vindt in Dutch Classics 8 onder andere de moderne Intercity-uitvoering van de Hondekop en de Benelux-stellen Materieel 1957, die een aparte serie treinstellen op zich vormt.

De Materieel 1954-treinstellen waren in de tweede helft van de 20e eeuw te vinden op vele binnenlandse langeafstandverbindingen, bijvoorbeeld op de trajecten Amsterdam-Zwolle-Groningen/Leeuwaren en Den Haag/Rotterdam-Groningen/Leeuwarden. Ze werden daarbij soms gecombineerd tot treinen van wel 14 rijtuigen. Het treinstel stond bekend om de zeer rustige loop en was daardoor een comfortabele wijze van vervoer op de lange afstand in Nederland. De treinstellen werden gebouwd in een aantal series en zijn in verschillende kleurstellingen te zien geweest.

Materieel 1957 heeft jarenlang het vervoer op de verbinding Amsterdam-Brussel vervuld.

Dutch Classics 7 NS Plan D 7800 Passenger Edition

Kies uw versie / Choose your edition

Deze add on bevat een zeer gedetailleerde serie Plan D rijtuigen: de 7800 serie 3e/2e klasse. In Dutch Classics 2 en het Megapack waren deze reeds in een basisversie beschikbaar, voor deze add on is de rijtuigserie vrijwel volledig nieuw ontworpen. Zowel de buitenzijde als het interieur van de rijtuigen zijn in zeer hoog detail vormgegeven; de wagons zijn beschikbaar in alle uitvoeringen waarin deze wagons in actieve dienst waren bij de Nederlandse Spoorwegen.

Wat deze rijtuigserie in Dutch Classics 7 speciaal maakt is echter niet alleen het detailniveau, maar ook de voor deze rijtuigserie ontwikkelde 'passenger edition'. Vindt u in andere rijtuigen slechts een statische passenger view waar u uitsluitend toeschouwer bent, in deze rijtuigen is de passenger view interactief geworden.

Dutch Classics 6 Materieel 1954 Deel I

Kies uw versie / Choose your edition

Maak virtuele reizen met de Hondekop... in dit pakket vindt u het eerste deel van de materieelserie Mat '54, ook wel de ´Hondekop´ genoemd, die wij in hoog detail hebben vormgegeven voor Train Simulator. Dit type treinstel was in de tweede helft van de 20e eeuw te vinden op vele binnenlandse langeafstandverbindingen, bijvoorbeeld op de trajecten Amsterdam-Zwolle-Groningen/Leeuwaren en Den Haag/Rotterdam-Groningen/Leeuwarden. Ze werden daarbij soms gecombineerd tot treinen van wel 14 rijtuigen.

Dutch Classics 5 NS 1100

Kies uw versie / Choose your edition

In de 'real scale' is deze loc nauwelijks meer te zien, maar op uw virtuele spoorwegen kunt u deze loc weer tot leven laten komen: de locserie NS 1100. De 1100 was een locserie naar Frans ontwerp die vanaf de vijftiger jaren werd ingezet. Van dit loctype hebben tot het eind van de vorige eeuw een groot aantal exemplaren in Nederland rondgereden. De loc werd ingezet voor vele doeleinden, voor zowel personen- als goederentreinen. Een aantal exemplaren van deze loc is bewaard gebleven. In dit pakket vindt u de 1100 in de uitvoeringen waarin de loc gereden heeft: klassiek turkoois, Berlijns blauw, met en zonder NS logo. Ook de blauwe en geel/grijze uitvoeringen met later toegevoegde 'botsneus' is in dit pakket te vinden.

Dutch Classics 4 NS 1300

Kies uw versie / Choose your edition

In dit pakket vindt u de NS locomotief serie 1300. De 1300 zou beschouwd kunnen worden als de grote broer van de 1100 die op een soortgelijk Frans ontwerp gebaseerd was. De 1300 was niet de grootste locserie, maar het was het krachtigste type elektrische locomotief van de Nederlandse Spoorwegen in zijn tijd. Vanaf het begin van de vijftiger jaren tot het eind van de vorige eeuw werd deze loc ingezet in zware goederentreinen en in binnenlands en grensoverschrijdend personenverkeer (tot in Bad Bentheim en Emmerich). Na terugtrekking uit actieve dienst is de loc nog sporadisch op het spoorwegnet te zien geweest, bijvoorbeeld als loc voor museumtreinen. De loc is in dit pakket in vele verschillende uitvoeringen te vinden.

Dutch Classics 3 NS 1200

Kies uw versie / Choose your edition

In het vernieuwde pakket Dutch Classics 3 vindt u één van de beeldbepalende locs van de tweede helft van de 20ste eeuw: de locserie NS 1200. Deze locserie werd tussen 1952 en 1998 ingezet door de Nederlandse Spoorwegen. Vanaf 1999 tot 2009 was de loc operationeel bij ACTS Nederland BV; sinds 2010 werd de loc nog in beperkte mate gebruikt bij EETC en inmiddels is de loc te zien in speciale ritten.

Dutch Classics Megapack 1

Kies uw versie / Choose your edition

Het Dutch Classics Megapack 1 bevat al het Nederlandse materieel uit Dutch Classics 1 en 2. U vindt hier de complete Plan D serie rijtuigen 1e/2e klasse, de plan D restauratierijtuigen en het Bolkopmaterieel. Ook het Plan C postrijtuig en het Plan K 1e-2e klasse rijtuig in alle uitvoeringen zijn in dit pakket te vinden.

Dutch Classics 2 Plan C/D/K

Kies uw versie / Choose your edition

Dutch Classics 2 is een mooie aanvulling op de rijtuigseries uit Dutch Classics 1 en maakt daarmee de collectie rijtuigen compleet met diverse historische Nederlandse materieelseries. Van het Plan D materieel bevat dit pakket de negenraams B/C-rijtuigen en de restauratierijtuigen. Plan K is het gecombineerd 1e/2e klasse rijtuig dat tevens in dit pakket te vinden is. Ook is Plan C materieel van de Nederlandse Posterijen in alle kleuren en versies vertegenwoordigd.

Dutch Classics 1 Plan D/Bolkop

Kies uw versie / Choose your edition

Nederlandse spoorweggeschiedenis komt tot leven met onze eerste add-on voor Railworks Train Simulator. In Dutch Classics 1 vindt u het materieel van het type Plan D en Bolkop dat vijftig jaar lang een belangrijke rol heeft gespeeld in het Nederlandse en internationale spoorwegverkeer. Dit type materieel mag met recht een Nederlandse klassieker genoemd worden! Het materieel is inmiddels niet meer in actieve dienst, maar een klein aantal rijtuigen is nog te zien in twee Nederlandse museau: het Spoorwegmuseum en de Veluwse Stoomtreinmaatschappij.