Dutch Classics 9 Rijtuigen Plan E

Kies uw versie / Choose your edition

In deze uitbreiding voor Train Simulator vindt u de rijtuigserie Plan E. Deze rijtuigserie vormde een belangrijk deel van het getrokken personenmaterieel van de Nederlandse Spoorwegen in de tweede helft van de twintigste eeuw. Van het materieel Plan E is in Dutch Classics 9 de serie 2e klasse, latere 1e klasse rijtuigen (A), de serie 3e klasse, latere 2e klasse rijtuigen (B) en de verbouwde B serie met kleine eerste klasse afdeling (AB) vormgegeven. Bij de eerste twee series zijn zowel de klassieke uitvoering als de gemoderniseerde uitvoering beschikbaar in een aantal sub varianten. Tevens zijn de A en B rijtuigen in uitleveringstoestand nagebouwd - dus compleet nieuw in de verf, zoals ze uit de fabriek rolden. Van de laatste uitvoering van deze rijtuigen is een geweatherde versie vormgegeven die laat zien hoe weer en wind hun sporen achterlieten op de wagons.

Het materieel is voor dit pakket in hoog detail vormgegeven. Het interieur is gerendered op basis van foto textures met realistische licht en schaduweffecten. U vindt het realisme niet alleen terug wanneer u de treinen van een afstand of in vogelperspectief bekijkt, maar ook wanneer u ze bekijkt in hoge resolutie of in een multi monitor setup voor Train Simulator. Een groot deel van de details die u in het echte materieel aantreft vindt u ook in de virtuele uitvoering van de Plan E rijtuigen terug. De grens werd bepaald door de technische capaciteit van Train Simulator - speelbaarheid ten opzichte van detaillering - en door de benodigde informatie over de Plan E rijtuigen in archieven en andere informatiebronnen.

De rijtuigen bezitten de features zoals u deze van Dutch Classics gewend bent:

  • Elk wagontype bevat een uitvoering met een 'cabview' met functioneel bedieningspaneel voor verlichting, bestemmingsaanduiding en deuren
  • Full passenger view in de series B en C rijtuigen
  • Elk rijtuigtype bezit een uitvoering met 'always on' binnenverlichting voor uw AI treinen
  • Levels of Detail zijn gebruikt in de 3d modellen, zodat detail te zien is waar nodig en de wagons eenvoudiger worden weergegeven waar het mag.
  • Dynamische nummering beschikbaar, inclusief de latere computernummering; de rijtuigen bezitten elk hun eigen rijtuignummer
  • Meer dan 140 treinsamenstellingen worden meegeleverd. Deze zijn samengesteld in combinatie met de 1100, 1200 en 1300 locs van Dutch Classics en sommige treinsamenstellingen bevatten materieel uit Dutch Classics 7 en Megapack 1. Voor deze treinsamenstellingen gebruikt u de locs uit Dutch Classics 3, 4 of Dutch Classics 5.
  • Uitgebreide handleiding, waarin naast de installatieprocedure de achtergronden en functies van het materieel worden beschreven. Tevens vindt u in de handleiding een volledig overzicht van alle Plan E materieeltypes in deze add on met beschrijving van eigenschappen. Tenslotte is uiteraard ook een volledig overzicht van de beschikbare treinsamenstellingen en een beschrijving van scenario´s opgenomen.

Zoals hierboven aangegeven is voor de BC-rijtuigen een volledige passengerview beschikbaar. U kunt zich in de passenger view door het gehele rijtuig bewegen en op verschillende plaatsen plaatsnemen als passagier tijdens uw virtuele treinrit. Het materieel wordt geleverd met een aantal consists voor gebruik in eigen scenario's. Tevens wordt een aantal scenario's meegeleverd voor:

  • TestTrak route
  • Ruhr-Sieg route
  • HCC Berkendam-route

Let op!: indien u bovenstaande routes niet bezit, zijn de scenario's niet beschikbaar in uw versie van Train Simulator. U kunt de rijtuigen uiteraard altijd gebruiken in Quickdrive in een route naar uw keuze en in eigen scenario's.

Voor het spelen van de scenario´s is het European Loco en Asset pack (verkrijgbaar via Steam) nodig. Voor de scenario's voor de HCC Berkendam route is de HCC add on Berkendam nodig. Deze add on is online verkrijgbaar via de website van de hcc! trainsim interessegroep (http://www.hcc-trainsimig.nl).

Voor het rijden met de quickdrive treinsamenstellingen zijn ofwel de NS 1100, ofwel de NS 1200 ofwel de NS 1300 locserie nodig. Voor sommige samenstellingen is ook Dutch Classics Megapack 1 of Dutch Classics 7 nodig.