Dutch Classics 5 NS 1100

Kies uw versie / Choose your edition

In de 'real scale' is deze loc nauwelijks meer te zien, maar op uw virtuele spoorwegen kunt u deze loc weer tot leven laten komen: de locserie NS 1100. De 1100 was een locserie naar Frans ontwerp die vanaf de vijftiger jaren werd ingezet. Van dit loctype hebben tot het eind van de vorige eeuw een groot aantal exemplaren in Nederland rondgereden. De loc werd ingezet voor vele doeleinden, voor zowel personen- als goederentreinen. Een aantal exemplaren van deze loc is bewaard gebleven. In dit pakket vindt u de 1100 in de uitvoeringen waarin de loc gereden heeft: klassiek turkoois, Berlijns blauw, met en zonder NS logo. Ook de blauwe en geel/grijze uitvoeringen met later toegevoegde 'botsneus' is in dit pakket te vinden.

Dutch Classics 4 NS 1300

Kies uw versie / Choose your edition

In dit pakket vindt u de NS locomotief serie 1300. De 1300 zou beschouwd kunnen worden als de grote broer van de 1100 die op een soortgelijk Frans ontwerp gebaseerd was. De 1300 was niet de grootste locserie, maar het was het krachtigste type elektrische locomotief van de Nederlandse Spoorwegen in zijn tijd. Vanaf het begin van de vijftiger jaren tot het eind van de vorige eeuw werd deze loc ingezet in zware goederentreinen en in binnenlands en grensoverschrijdend personenverkeer (tot in Bad Bentheim en Emmerich). Na terugtrekking uit actieve dienst is de loc nog sporadisch op het spoorwegnet te zien geweest, bijvoorbeeld als loc voor museumtreinen. De loc is in dit pakket in vele verschillende uitvoeringen te vinden.

Dutch Classics 3 NS 1200

Kies uw versie / Choose your edition

In het vernieuwde pakket Dutch Classics 3 vindt u één van de beeldbepalende locs van de tweede helft van de 20ste eeuw: de locserie NS 1200. Deze locserie werd tussen 1952 en 1998 ingezet door de Nederlandse Spoorwegen. Vanaf 1999 tot 2009 was de loc operationeel bij ACTS Nederland BV; sinds 2010 werd de loc nog in beperkte mate gebruikt bij EETC en inmiddels is de loc te zien in speciale ritten.